Goed op de toekomst
voorbereid!

Volo Magis, ik wil meer!

01-11-2018
Vorige week dinsdag zijn 9 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 in deze groep begonnen. Zij gaan iedere dinsdag van 8.30 tot 10.15 aan de slag met filosoferen, werken aan een uitdagend project en spelen een moeilijk spel.
Op de Trompetter vinden we het belangrijk dat we ons onderwijs aansluiten bij de behoeften van kinderen. Eén ervan is extra uitdaging. In 3 blokken per schooljaar gaan kinderen samen aan het werk onder begeleiding van een gespecialiseerde leerkracht. Hieronder volgt een verslag van hoe zo'n moment er uit ziet.

Vorige week hebben ze als huiswerkopdracht meegekregen om een logo te ontwerpen voor Volo Magis. Er zijn prachtige creaties uit voortgekomen. Deze krijgen allemaal een plek in het leerplein van bouw 3. Samen hebben we het mooiste logo met het beste verhaal uitgekozen. Dat is het logo van Dorkas geworden. Zij heeft een wereldbol gemaakt met de naam Volo Magis erin, omdat we werken over wereldzaken. Op de wereldbol loopt een slim vosje. Mooi gemaakt Dorkas!
Vandaag hebben we gefilosofeerd over de vraag: " Helpt straf?"

Daarna is iedereen hard aan het werk geweest met hun eigen project. Zo ging Luuk onderzoeken hoe het met zijn eigen queteletindex (BMI) is gesteld en die van 4 leeftijdsgenoten. Dorkas moest uitvinden hoe lang de afstand is die een signaal moet afleggen vanuit je hersenen naar je onderarm. Marin en Bram weten nu veel over gebarentaal en Mart heeft zinnen geleerd in het Zuidafrikaans. Lotte en Anne zijn bezig met een werkstukje over psoriasis, Joris heeft het ontstaan van de mens onderzocht en Ties weet welke vogelsoorten er in zijn omgeving voorkomen.